JURA koffiemachine technieken
Koffiemachine technieken
Ontdek de technieken van de JURA volautomaat koffiemachines.
De AromaG3-molen
De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water, de zogeheten extractietijd, beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.
Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart
Koffie bestaat voor 98% uit water. Vers en koud water is daarom onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te verkrijgen. Door het verwarmen van het water ontstaat kalkaanslag. Zonder filtering van het water leidt deze kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt met de CLARIS filterpatroon een intelligente oplossing:
- Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
- Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
- Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
- De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem (Intelligent Water System, I.W.S.® ) herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.
Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) en Pulse Extraction Process (P.E.P.®)
I.P.B.A.S. is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld. Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.
Bereiding van melk en melkschuim, regeling van de temperatuur
Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en dergelijke worden bereid met melk of melkschuim. Met de cappuccinatori van JURA lukken ook deze koffiespecialiteiten eenvoudig en snel. De innovatieve opschuimpijpjes van JURA zorgen dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim voor melkschuim met fijne poriën met een lang aanhoudende consistentie, kunnen echter ook worden gebruikt om melk tot de gewenste temperatuur op te warmen.
JURA
Ontdek het merk